Polityka Prywatności

Dokładamy wszelkich starań, aby zapewnić najwyższy stopień bezpieczeństwa danych osobowych naszych klientów, respektując ustawę o ochronie danych osobowych oraz
przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.

Administratorem Danych Osobowych jest Marsandia Andrzej Świątek, ul. Wschodnia 48, 95-054 Ksawerów, NIP:  7311039189, REGON : 471290390.

1. Sklep przetwarza następujące dane osobowe

  •   Imię i nazwisko klienta, bądź też nazwę jego firmy i numer NIP w przypadku zamówień realizowanych na firmę.
  •   Adres klienta, potrzebny do realizacji wysyłki zamówienia.
  •   Numer telefonu, przechowywany w celu sprawnego kontaktu z klientem.
  •   Adres e-mail, w celu informowania o statusie zamówienia oraz do komunikacji w ramach ustalania szczegółów dotyczących wysyłki zamówienia, bądż też jego kustomizacji.
  •   Dane techniczne, takie jak logi systemowe oraz adresy ip, wykorzystywane są w celach niezbędnych do sprawnego funkcjonowania serwisu oraz w celach statystycznych.
  •   Adresy ip, w celu zapewnienia bezpieczeństwa prowadzenia usług świadczonych drogą elektroniczną

2. Dane wymienione w punkcie 1 mogą być przetwarzane są ze względu na następujące czynności:

  •   Dobrowolna rejestracja
  •   Dokonywanie zakupów
  •   Przeglądanie oferty sklepu
  •   Dobrowolna subskrypcja Newslettera
  •   Korzystanie z uprawnień konsumenckich, takich jak np. prawo do zwrotu towaru
  •   Odpowiadanie na zapytania użytkoników
  •   Przesyłanie newslettera (na podstawie osobno wyrażonej przez użytkownika zgody - art. 6 ust. 1 lit. a RODO)
  •   Gwarancja bezpieczeństwa świadczonej usługi sprzedaży internetowej
  •   Prowadzenie działań statystycznych w celu poprawy jakości świadczonych usług i lepszego dopasowania oferty do wymagań klientów

3. Dane przetwarzamy z najwyższą o troską o zapewnienie bezpieczeństwa oraz przestrzeganie dobrych praktyk, między innymi:

  •   Użytkownicy mają zapewnioną dowolność w stopniu korzystania z naszych usług. Mogą decydować czy i w jakim stopniu będą korzystać z usług.
  •   Udostępniamy możliwość usunięcia danych osobowych lub też wprowadzenia w nich zmian na żądanie użytkownika (zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku). Żądanie takie można przesłać drogą mailową na adres bok@marsandia.pl, za pomocą tradycyjnej poczty na adres 95-054, Ksawerów, ul. Wschodnia 48, bądź też wykorzystując do tego dedykowaną zakładkę w panelu użytkownika.
  •   Dane przechowywane są przez czas niezbędny do realizacji świadczonych usług (w każdym momencie użytkonik może zarządać usunięcia bądź modyfikacji swoich danych osobowych)
  •   Nie przechowujemy danych wrażliwych, takich jak np. dane kart kredytowych.

4. W związku z realizacją usług dane mogą być powierzane podmiotom zewnętrznym w zakresie niezbędnym dla realizacji transakcji oraz prowadzenia działań statystycznych. W szczególności dostawcom usług IT odpowiedzialnych za obsługę techniczną systemów informatycznych, bankom i operatorom płatności w sytuacji gdy użytkownik składając zamówienie dobrowolnie wybrał sposób płatności obsługiwany przez danego operatora i bank, firmom dostarczającym analizę statystyk dotyczących sprzedaży, firmom realizującym usługi kurierskie i przesyłkowe, agencjom marketingowym (w zakresie usług marketingowych prowadzonych dla naszego sklepu). 

Cookies

Sklep wykorzystuje pliki cookies w celu umożliwienia użytkownikowi komfortowego korzystania z serwisu. Cookies to pliki tekstowe przechowywane na końcowym urządzeniu użytkownika umożliwiające zapisywanie informacji, które wykorzystywane są do optymalizacji przeglądania strony. Zazwyczaj plik cookies zawiera nazwę przeglądanej strony oraz informacje z określoną nazwą oraz czasem ważności. Informacje zarejestrowane w plikach cookies mogą być wykorzystywane w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu jak najlepszego dopasowania naszych systemów do potrzeb i oczekiwań użytkownika. Ciasteczka mogą zostać również wykorzystane w celu wyświetlania reklam bardziej dostosowanych do zainteresowań użytkowników. Każdy użytkownik może ograniczyć lub całkowicie wyłączyć wykorzystywanie ciasteczek w przeglądarce internetowej. Więcej o cookies można poczytać tutaj: https://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Produkt dodany do listy życzeń
Produkt dodany do porównania.

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji.